Over de hele wereld zijn er maar liefst 10 miljoen mensen met de ziekte van Parkinson. In Nederland leven ongeveer 50 duizend mensen met Parkinson. De ziekte van Parkinson ontstaat in de hersenen en is erg complex. Echter zijn de symptomen en klachten voor geen mens hetzelfde. In dit artikel geven we 3 tips voor het omgaan met de ziekte van Parkinson.

1. Bewegen

Om het proces van de ziekte van Parkinson te vertragen helpt het om te bewegen. Mensen die regelmatig aan lichaamsbeweging doen ervaren een tragere afname van de kwaliteit van hun leven. Probeer bewegingsoefeningen op vaste tijdstippen te doen. Dit werkt motiverend dan af en toe eens aan beweging doen.

Bij de ziekte van Parkinson is het blijven doen van die sport of beweging waar je plezier in hebt dan ook enorm belangrijk. Vind je het leuk om te fitnessen? Ga dan rustig door met fitness. Blijven bewegen is voor mensen met Parkinson enorm belangrijk.

2. Stress verminderen

De symptomen van Parkinson kunnen verergerd worden door stress. Daarom is het enorm belangrijk om stress te reduceren. Ontspan door te bewegen, mindfulness of meditatie. Je zal moeten ondervinden welke factoren je stress geven en wat voor jou helpt om stress te verminderen. 

3. Goede nachtrust

Goed slapen is voor iedereen ontzettend belangrijk, maar Parkinson patiënten hebben vaak meer moeite met slapen. Als gevolg van medicijngebruik kunnen verschijnselen als slaapapneu, nachtmerries en rusteloze benen voorkomen. Voor een betere nachtrust adviseren wij om voor het slapen gaan geen cafeïnehoudende drank te drinken en de hoeveelheid lawaai en licht verminderen. Ook een goed slaapritme is ontzettend belangrijk, zodat je bioritme rust krijgt. Ga dus iedere avond op dezelfde tijd naar bed en sta in de ochtend altijd op rond dezelfde tijd. 

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.