Voldoende slaap heeft een enorme invloed op de gezondheid. Zowel mentaal als fysiek voel je je een stuk beter na een goede nachtrust. Helaas blijkt uit onderzoek dat steeds meer mensen kampen met slaapproblematiek. Dit heeft enorme gevolgen. Zo kan je minder goed dealen met stress en vermindert de weerstand. Door je nachtrust te verbeteren zit je lekkerder in je vel. Daarbij is het voornamelijk belangrijk dat je jezelf voldoende rust gunt, maar ook de aanschaf van een goed bed is hierbij van belang. Wil jij graag een nieuw bed kopen? Maar ben je overweldigd geraakt door het aanbod van bedden? Met de onderstaande tips wordt het kopen van een nieuw bed al een stuk gemakkelijker!

Ergonomische hoogte

Bedden zijn vandaag de dag in alle soorten en maten verkrijgbaar. Bij het kopen van een nieuw bed is allereerst belangrijk om op de hoogte te letten. Een laag bed is vooral praktisch in een kleinere ruimte. Doordat het bed laag is lijkt de ruimte veel overzichtelijker en groter. Wanneer je gaat kijken naar de invloed op het lichaam is het echter een minder praktische keuze.

Het kan ontzettend lastig zijn om in en uit een laag bed te stappen. Hierbij wordt de rug ontzettend belast. Zeker voor ouderen kan dit lastig zijn. Uit ergonomisch oogpunt kun je dan ook beter voor een hoger bed kiezen. Je moet ervoor zorgen dat de afstand tussen het matras en de vloer niet meer dan de hoogte van je knieholte is. Hierdoor kun je eenvoudig plaatsnemen en gaan zitten. Vergelijk het maar eens met het zitten op een stoel. Zo verloopt het in- en uitstappen een stuk soepeler.

Het juiste dekbed kopen

Heb je tevens een nieuw dekbed nodig? Dan adviseren wij om naar een beddenspeciaalzaak te gaan. Dekbedden kopen van Weidswonenenslapen gaat namelijk  veel gemakkelijker als je alle soorten kunt uitproberen en om deskundig advies kunt vragen. Er zijn tegenwoordig immers enorm veel verschillende dekbedden. Ieder soort beschikt over zijn eigen voor- en nadelen. Zorg er daarom voor dat je voldoende informatie verzamelt. Zo ga je goed voorbereid op pad en weet je binnen mum van tijd het juiste dekbed te vinden.

Bij de aanschaf van een nieuw dekbed of matras kan het natuurlijk nooit kwaad om advies in te winnen bij familie en/of vrienden. Bedenk echter wel dat de keuze zeer persoonlijk is. Wat voor de één helemaal niks is, kan voor jou juist weer de beste keuze zijn. Laat je daarom niet geheel leiden door de mening van anderen en hou alle opties open.

Bedbodem kiezen

Hoe goed jouw matras ook mag zijn, zonder een kwalitatieve bedbodem zal deze nog steeds niet geheel tot zijn recht komen. Daarom is het belangrijk om deze met uiterste zorg uit te kiezen. Welke bedbodem je nodig hebt is afhankelijk van het bed wat je koopt. Daarom is het verstandig om advies te vragen in de beddenspeciaalzaak waar jij jouw aankoop doet.

Gaat jouw voorkeur uit naar een tweepersoonsbed of een boxspring? Dan is het verstandig om twee verschillende lattenbodems aan te schaffen. Zeker wanneer de bedbodem elektrisch te verstellen is. Zo bepaalt ieder zelf hoe hoog het hoofd- of voeteneinde moet komen. Dat voorkomt discussies in de slaapkamer.

Het juiste bed kiezen

Een nieuw bed kopen lijkt misschien gemakkelijk. Zodra je echter een speciaalzaak binnenloopt zal je al direct merken dat het lastiger is dan je denkt. Je moet met ongelooflijk veel verschillende dingen rekening houden. Allereerst moet je natuurlijk voor een bedframe kiezen die bij jouw persoonlijke smaak en interieur past. Daarnaast moet deze ook in jouw slaapkamer passen. In een al kleine slaapkamer zet je natuurlijk geen kingsize bed. Houd daarom rekening met de beschikbare ruimte.

Houd tevens rekening met je favoriete slaaphouden. Lig je graag overdwars? Dan is het wellicht verstandig om voor een breder bed te kiezen. Zeker wanneer je je partner niet tot last wilt zijn. Dit is wellicht wat duurder, maar het zal je nachtrust zeker ten goede komen.

Over de auteur

Hi, ik ben Lotte van Happylifemagazine.nl. Ik probeer altijd happy te blijven. En ik schrijf artikelen om jou te helpen een gelukkig leven te leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.