Ik heb zo geen zin om elke dag te scheren. Dan laat ik mijn baard maar gewoon staan. Je bent vast niet de enige die dit ooit heeft gedacht. Het lijkt zo makkelijk. Gewoon lekker laten groeien die baard en af en toe een beetje trimmen. Dat scheelt toch een heleboel werk in de ochtend? Als je dit denkt, dan heb je het echter goed mis. Gezichtsbeharing heeft namelijk net als het haar op je hoofd voldoende aandacht nodig om gezond te blijven.

Hoe meer haar je hebt, hoe meer tijd het kost om dit te onderhouden en te verzorgen. Om de ‘wildeman’ look te voorkomen is het dan ook belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken. En belangrijker nog: hoe je hier zo min mogelijk tijd aan kwijt kunt zijn. Daarom vind je in dit artikel drie handige tips om je hierbij te helpen.

1.   Schaf de juiste producten aan

Om tijd te besparen bij de verzorging van je baard, is het van belang dat je over de juiste producten beschikt. Zonder de juiste producten gaat het simpelweg niet. Hoe kun je immers je baard goed verzorgen als je tondeuse nauwelijks werkt? Als je geen idee hebt wat je met een trimmer moet of als je nog nooit gehoord hebt van baardverzorgingsproducten?

Voordat je je baard kunt laten staan, is het dan ook allereerst belangrijk om de nodige voorbereiding te treffen. Schaf de beste tondeuse aan, ga op onderzoek naar andere producten die niet in jouw verzorgingskit mogen ontbreken en laat je leiden door de recensies van andere ervaringsdeskundigen. Met de juiste producten kom je al een heel eind en bespaar je eenvoudig veel tijd.

2.   Ga naar de barbershop

Natuurlijk hoef je niet wekelijks naar de barbershop te gaan. Dat kost ook ongelooflijk veel geld. Maar je kunt er wel een gewoonte van maken om minstens een keer in de twee maanden hier eens langs te gaan. Gewoon om even te onderzoeken wat zij voor jou kunnen betekenen. Zij staan immers niet alleen klaar om de baard te trimmen en te verzorgen, maar ook om enkele baardtips te geven. Hier kun je vervolgens thuis weer mee aan de slag gaan.

Bovendien merk je ook echt het verschil als je baard eens door deskundigen onder handen is genomen. Hierdoor wordt het verzorgen van je baard in de tijd die volgt veel gemakkelijker. Zo ben je sneller klaar en weet je zeker dat je baard er altijd gezond uit zal zien.

3.   Geef je baard ook rust

Sommige mannen zijn zo dol op hun baard dat ze er werkelijk alles aan proberen te doen om deze mooi te houden. Het gevolg is dat hun ochtendroutine vooral bestaat uit het borstelen en stylen van hun baard. Besef echter ook dat teveel aandacht ook averechts kan werken. Soms wordt de baard hierdoor alleen maar stugger en minder gezond. De baard kan ook sneller vet worden als je hier telkens aan plukt. Het beste wat je soms kunt doen, is hem gewoon even rust gunnen. Dat bespaart jou ook nog eens tijd in de ochtend

Over de auteur

Gerelateerde berichten