Taboe op tatoeages is verdwenen

Hoe we kijken en omgaan met tatoeages in de maatschappij is de afgelopen tientallen jaren behoorlijk veranderd. In de Westerse samenlevingen is het een stuk gebruikelijker om een tatoeage te hebben en er heerst dan ook allang geen taboe meer op tatoeages. Uiteraard zit er vaak veel tijd tussen het bedenken van een tatoeage en het daadwerkelijk zetten, omdat dit meestal een permanente beslissing is en je jouw tatoeages je hele leven bij je draagt. Toch zijn er redenen te bedenken waarom je misschien van een tatoeage af zou willen en in sommige gevallen is dit dan ook mogelijk.

Het laten verwijderen van een tatoeages is echter geen eenvoudig proces en vergt tijd en nazorg. De technologie en methodes waarmee gewerkt wordt zijn echter wel stukken verbeterd in de loop der tijd. De meest efficiënte manier om een tatoeage te verwijderen is door middel van een laserbehandeling.

Een tatoeage dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om verwijderd te kunnen worden

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan het willen laten verwijderen van een tattoo. Soms hebben mensen een naam of de intialen van een geliefde op hun lichaam laten vereeuwigen, maar is de liefde toch niet voor eeuwig gebleken. Soms kan het ook voorkomen dat een tatoeage te impulsief genomen is en het eindresultaat niet naar wens is. Het komt ook weleens voor dat mensen in een vlaag van enthousiasme bijvoorbeeld op een vakantie zich laten tatoeëren waar ze achteraf spijt van krijgen.

Het verwijderen van een tatoeage is mogelijk, maar niet altijd. De tattoo dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om volledige verwijdering mogelijk te maken. Zo is het wenselijk dat de tattoo niet te groot is, het liefst niet groter dan A5-formaat en is ook een tattoo zonder kleur beter te verwijderen.

Tip: Tattoo laten verwijderen?

Dé specialist zit in Rotterdam!

Kies voor een gespecialiseerde kliniek voor het beste resultaat

Bij een laserbehandeling worden er meerdere sessies gehouden waarbij de tattoo gelaserd wordt. Tussen de sessies door dient de huid als een wond behandeld te worden en doe t het lichaam eigenlijk de verwijdering zelf. De laser maakt de huidlaag intern stuk waar de inkt in vastzit, waarna over tijd het lichaam zelf via een natuurlijk proces de inkt afvoert. Naar mate de sessies vorderen wordt de tatoeage steeds lichter en zal deze uiteindelijke helemaal verdwijnen.

Er zijn helaas de laatste jaren steeds meer doe-het-zelvers bijgekomen en het komt regelmatig voor dat mensen een tatoeage laten verwijderen bij bijvoorbeeld een piercing winkel, waar mensen niet over de juiste kennis beschikken en de kwaliteit van de laserbehandeling ook niet goed is. Het is dan ook aan te raden om voor verwijdering van een tatoeage een gespecialiseerde op te zoeken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.