De Amsterdamse grachtengordel, met zijn meer dan 100 kilometer aan grachten, is een UNESCO werelderfgoed met een schoonheid die je van land uit al bewondert. Maar wist je dat de beleving vanaf het water nog veel magischer is? De grachten herbergen tal van verborgen parels, die wachten om ontdekt te worden. In deze blog delen we een aantal van onze favoriete geheime plekjes, en nemen je mee op een reis door de Amsterdamse grachtengordel, verder dan de gebaande paden.

De Groenburgwal: Rust en schoonheid

De Groenburgwal, gelegen in de charmante Jordaan, is een gracht met een rustige en ontspannen sfeer. Hier vind je prachtige grachtenpanden met fraaie gevels, zonder de drukte van de toeristen. Slenter langs de kade, geniet van de idyllische schoonheid en strijk neer op een terrasje voor een drankje met uitzicht.

De Oudezijds Achterburgwal: Historische charme

De Oudezijds Achterburgwal, in de Wallen, ademt een historische sfeer. Bewonder de oude panden, waaronder het Huis met de Hoofden, met hun unieke gevels en rijke verhalen. Vaar langs de schattige bruggetjes en waan je terug in de tijd.

De Reguliersgracht: Gezelligheid en terrassen

De Reguliersgracht in de binnenstad is een gracht met een gezellige sfeer. Hier vind je tal van cafés, restaurants en terrassen. Geniet van een heerlijke maaltijd met uitzicht op de gracht, of strijk neer voor een drankje en observeer de voorbijgangers. De Reguliersgracht is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Amsterdamse sfeer.

De Amsteldijk: Groene oases en prachtige uitzichten

De Amsteldijk, de dijk langs de Amstel, biedt een ontspannen sfeer en prachtige uitzichten over de rivier en de stad. Wandel of fiets langs de dijk en geniet van de groene oases in de Plantage, zoals de Hortus Botanicus, de Oosterpark en het Tropenmuseum.

De Plantage: Verrassende diversiteit

De Plantage is een wijk met verrassende diversiteit. Naast de groene oases vind je hier ook statige grachtenpanden, trendy hotspots en interessante musea. Bezoek het Verzetsmuseum, leer over de geschiedenis van de stad in het Amsterdam Museum, of bewonder de kunst in het Stedelijk Museum.

Tips voor het ontdekken van verborgen parels

  • Vergeet de zijgrachten niet: De mooiste grachtenpanden vind je vaak in de zijgrachten, weg van de drukte. Ga op avontuur en verken de onbekende routes.
  • Te voet of op de fiets: Kies voor een ontspannen manier van verkennen en geniet van de details. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en laat je leiden door de grachten.
  • Neem een boek of tijdschrift mee: Vind een rustig plekje aan de gracht, geniet van de zon en ontspan met een goed boek of tijdschrift.
  • Ga op zoek naar street art: De Amsterdamse grachtengordel is een openluchtgalerie met prachtige muurschilderingen. Spot de verborgen kunstwerken en laat je verrassen door de creativiteit.
  • Praat met de locals: De Amsterdammers kennen hun stad als geen ander. Vraag naar hun favoriete plekjes en laat je verrassen door hun tips.

Geniet van je reis door de Amsterdamse grachten!

De Amsterdamse grachten zijn meer dan alleen een toeristische attractie. Ze zijn een schatkist aan verborgen parels, die wachten om ontdekt te worden. Ga op pad, verken de geheime plekjes en ervaar de magie van de Amsterdamse grachtengordel.

https://www.floating-amsterdam.nl/