Het kan in verschillende situaties wenselijk zijn, om de sloten op ramen en deuren in huis te vervangen. In dit artikel zetten we de verschillende situaties voor je op een rijtje. Bij sloten vervangen in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam of bijvoorbeeld Utrecht kun je rekenen op de hulp van een professionele slotenmaker. Wanneer dit geen haast heeft kun je het slot op een werkdag laten vervangen. Mocht het noodzaak zijn, bijvoorbeeld na een inbraak in je woning, dan kun je de spoeddienst van een slotenmaker inschakelen. Zelf sloten vervangen is vaak niet eenvoudig. Je loopt hierbij het risico schade aan het slot aan te richten. Iets wat lang niet altijd te herstellen is. Mogelijk moet het nieuwe slot als gevolg hiervan al snel opnieuw vervangen worden.  

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning 

Bij een verhuizing naar een nieuwbouwwoning zal je te maken krijgen met een groot aantal leveranciers. Denk aan de keukenboer, de stukadoor en bijvoorbeeld de partij die een vloer in de woning legt. Je wilt deze partijen niet de eigenlijke sleutel van de woning geven. Verstandiger is het om het slot tijdelijk te vervangen. Je kunt zo een andere sleutel aan de verschillende partijen geven en het slot na de verbouwing vervangen. Zo weet je zeker, dat niemand onrechtmatig in je woning kan komen na uitvoering van de werkzaamheden. Wel zo’n veilig idee! 

Kopen van een bestaande woning 

Ook bij de aankoop van een bestaande woning is het slim om de sloten te vervangen. Hoewel een verkopende partij verplicht is alle sleutels te overhandigen bij de overdracht van de woning, is dit niet te controleren. Daarbij kan het voorkomen dat de vorige bewoners sleutels hebben weggegeven aan anderen en dit inmiddels vergeten zijn. Denk aan oude buren, een familielid, enzovoorts. Deze zwervende sleutels kunnen een gevaar vormen voor de veiligheid in huis. Door het slot te vervangen voorkom je dat men nog bij je woning naar binnen kan na de overdracht. 

Herstel van schade na een inbraak

Eerder las je al dat ook na een inbraak sloten vervangen noodzakelijk kan zijn. Inbrekers gebruiken veel geweld om een deur te openen. De kans op schade aan het slot is hierbij groot. Een slot repareren is vaak niet mogelijk na een inbraak. Sloten zijn opgebouwd uit verschillende complexe, kwetsbare onderdelen. Zorg dat de ontstane schade eerst is opgenomen door de politie (voor sporen) en de verzekeraar. Het voorkomt dat je zelf opdraait voor de kosten voor het vervangen van de sloten. 

Inbraakbeveiliging verbeteren 

Je sloten vervangen na een inbraak is tevens een goed moment om de inbraakbeveiliging van je woning een upgrade te geven. Kies voor een cilinderslot met vier in plaats van bijvoorbeeld twee of drie contactpunten in de deurpost. Ook kun je het vervangen van het slot combineren met het installeren van een alarmsysteem. Onder meer magneetcontacten worden veel gebruikt. Voordeel hiervan is dat je ze nauwelijks ziet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een camera of een bewegingssensor. Een slotenmaker kan vaak meer vertellen over de wijze waarop je een woning beter kunt beveiligen tegen inbrekers. 

Over de auteur

Avatar

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.